Sayfalar

9 Mayıs 2013 Perşembe

ASP.NET MVC HABER PORTAL PROJE

Yine bir tavsiye üzerine projeyi github'a yükledim. Projeyi artık oradan takip edebilirsiniz.

ASP.NET MVC HABER PORTAL

29 yorum:

  1. Eline saglık, içinde benimde ögrenmek ve pratik yapmak istediğim konuları içeren güzel bir proje, bu tür teknolojilerle ilgilenenler için kaçırılmayacak bir bir fırsat ben çoktan bilgisayarıma indirdim ve kurcalamaya başladım bile ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, tavsiyenizle github a da giriş yapmış olduk :) heralde bu paylaşımlar en çok ta bana yarıyor... Her zaman tavsiye, öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum...

      Sil
  2. Merhaba, çok iyi bir örnek olmuş gerçekten. Bazı yerlerde DI ve IoC kullanımından bahsediliyor, bunlar test ile mi alakalı? Bunlarla ilgili örnek verebilirmisniz yada bu haber portalında kullanılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DI ve IoC un amacı test ile alakalı değil. Aslında bu iki tasarım deseni çok geniş bir makalede anlatılması gerek (MVC derslerinin ilerleyen bölümlerinde anlatılacak, Repository, UnitOfWork, DI, IoC). Tasarım desenleri yazılımın esnekliği ve kod tekrarını engellemek için kullanılır. Çoğuda testi kolaylaştırma yeteneğine sahiptir(amaç tamamen test değil). Projede aslında sınıfların constructor metodları IoC a örnektir. Yani sınıfın setter ve ya contructor metodları içerisinde private değişkenlerin, dışarıdan gelen parametrelerle ilklenmesi, IoC a örnektir. Şu an projede DI, yok. İlerleyen derslerde bunları yazmaya çalışacağım...

      Sil
    2. Hızlı yanıt için teşekkürler. Yeterince açıklayıcı. Bu konularla ilgili örneklerinizi bekliyorum sabırsızlıkla. Türkçe kaynak bulamadım pek bende.

      Sil
  3. Ne yaptıysam şu verdiğin örnek çalışmadı bir türlü,
    ilk önce bir dosya bulamadı rolekleme... diye sonra, (exception ex) hatası verdi, sonra @Html.Action("VitrinSol") dosyası bulunamadı dedi. Nedir problem anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VS 2012 kullanıyorsunuz değil mi? Normalde bir problem yok. Projeyi çalıştırdıgınız anda veritabanını otomatik oluşturur(eğer connectionstringi dogru girdiyseniz.). Hataları not edip, hata mesajlarını falan yazar mısınız?

      Ben yine akşam tekrardan kontrol edeyim. Suan kontrol etme imkanım yok. Hataları yazarsanız yardımcı olmaya ve düzeltmeye calısırım...

      Sil
    2. Değişiklikler yaptım, tekrar indirip, çalıştırır mısınız? Hata oluşursa, bu hata mesajlarını yazarsanız sevinirim.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Şehir dışındayım bakamadım. En kısa sürede bakacağım. Çok saol.

      Sil
    4. Merhaba arkadaşım en son halini indirip kurdum gayet düzgün çalışıyor. Ama sanırım henüz bir şey yok sayfalar oluşturulmamış.
      Siyah kutucuklar çıkıyor (header, footer, sağ blok sol blok gibi), birde menü galiba. Yinede teşekkür ederim. Proje devam edecek mi?

      Sil
    5. Projeye siz içerik ekleyebilirsiniz. Ben admin için bir buton koymamısım ama. Siz admin sayfasına tarayıcıdan girebilir ve içerik ekleyebilirsiniz. Ondan sonra ana sayfada gorunecektir. Proje gereksinim olursa devam eder.

      localhost/Admin

      şeklinde admin sayfasını acıp içerik eklerseniz, sitenin nasıl calıstıgını gorebilirsiniz.

      Sil
    6. Geri bildirim bekliyorum...

      Sil
    7. Merhaba Proje başlangıç olarak başarılı, Biz MVC'ye yeni başlayan arkadaşlara örnek olması açısından biraz daha geliştirilirse çok faydalı olacağına inanıyorum. Mesela bir arama motoru, Dil seçeneği v.s. gibi.

      Teşekkür ederim.

      Sil
    8. Haklısınız, konu anlatımları süresince bu özellikleri eklemeyi planlıyorum. Böylece hem proje gelişiyor, hemde sonrada çıkacak özellikler uygulamaya, düzeni bozmadan nasıl eklenir birlikte görmüş oluruz

      Sil
    9. Derslerin hepsini okudum çok başarılı ve basit anlatmışsınız. Çok anlaşılır. Teşekkür ederim. Takip etmeye devam edeceğim.

      Sil
    10. Birşey daha belirtmek isterim. Database olarak MYSQL kullansanız, daha iyi olur kanısındayım.

      Sil
    11. Hiç kullanmadım ama, proje ve yazılar tamamlandıktan sonra olabilir.

      Sil
    12. Zaten MYSQL'in kullanım bakımından MSSQL den bir farkı yok. Sadece ücretsiz olduğundan tavsiye ediyorum. Genelde yapılan projelerde MYSQL tercih edildiğinden söylüyorum. MYSQL net connector'ü sayfasından yükledikten sonra, bir problem kalmıyor. Ayrıca yeni versiyonlarda artık Trigger ve fonksiyonda yazılabiliniyor. MAlum MSSQL pahalı Türkiye için biraz lüks. :))
      Teşekkür ederim.

      Sil
    13. MSSQL Express ücretsiz diye biliyorum.

      Sil
    14. MSSQL Express Ücretsizde, Attığın hostingte, MSSQL olan hosting paketleri daha pahalı

      Sil
    15. Hımm, evek haklısınız. Ben projeyi, hiç kullanılır diye düşünmüyorum, sadece local de calısacak, eğitim amaclı bir proje olarak gordugumden, acıkcası boyle seyleri dusunmedim. Bu işi (makaleler, proje, ...) belki işe yarar diye yapıyorum. Hem kendime faydası olsun, hemde belki baskalarına faydası olur diye paylaşıyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi? Sizin tavsiyelerinizle de iş giderek ciddileşiyor ve bana gore de iyi oluyor.

      Teşekkürler...

      Sil
    16. Bence daha ciddi düşünmelisiniz. Hem kendiniz hem bizim için. Proje hem sizi geliştirecek hem bizi, hemde kullanabileceğiz. Sonuçta bir sitede olması gereken hemen her şey bir haber portalında var. Biz bu örneği rahatlıkla kendi projelerimizde kullanabiliriz.

      Sil
  4. Projeyi çalıştırdığımda ayrıştırıcı hatası alıyorum. Nedenini anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu anlayamadım. Ayrıştırıcı hatası derken neyi kastettiniz? Hata mesajı falan varsa yazar mısınız?

      Sil
  5. Sorunu çözdüm attribut ten kaynaklanıyormuş. referansını vermemişim. Halloldu. Teşekkürler. Sizin yaptınız büyük bir hizmet. Kutlarım sizi.Buraya katkı verecek arkadaşlara seslenmek isterim. Bilgi birikimlerini paylaşırlarsa çok seviniriz. Piyasada satılan kaynaklar çok kötü. Verdiğimiz paralar boşa gidiyor. Ali bey sizlere çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  6. merhaba hocam sistem belirtilen dosyayı bulumadı hatası alıyorum.
    return db.Haber 'de hata buluyor.

    YanıtlaSil
  7. pardon hata benden kaynaklıymış kusura bakmayın hallettim proje için çok teşekkürler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Linkler çalışmıyor galiba :)

    YanıtlaSil