Sayfalar

30 Temmuz 2013 Salı

ASP.NET MVC HABER PORTAL V2 (yakında...)

https://github.com/alirizaadiyahsi/HaberPortal

Adresinde, dersler boyunca gördüğümüz konuların uygulama olarak (kaynak kod) karşılığı var. En son derste mvc ile üyelik ve güvenlik konusuna gelmiştik. Bu konular bir web uygulaması için ana konulardır. Üyelik ve güvenlik çok geniş bir konudur. Üyeliği ve güvenliği yapılmış bir site artık bitmiş sayılır.

MVC de İnternet Application şablonu ile oluşturulan projede SimpleMembershipProvider gelmektedir. Bu uyelik desteği code first olarak geliyor. Kendi DbContext sınıfı ve kendi Initializer metodu oldugundan ve ayrıca tablo isimleri ve alan isimlerini değiştiremediğimizden dolayı, bir çok kişi MVC ye başladıgında bu konu üzerinde günlerce zaman kaybediyor. Bu zaman kaybının da hiç bir şeye faydası olmuyor. Bundan dolayı Bu konuyu kısaca anlatıp, kendi oluşturduğumuz uyelik tabloları ile kendi uyelik sistemimizi nasıl oluşturacağımızdan bahsedeceğim. Bu yapıyı da su an yeni versiyonda kullanıyorum.

Yeni versiyon uygulamada şu an için üyelik modulu calısır durumda. Uye olma, rol ekleme, kullanıcı rol atama, ... gibi özellikler bitti. Ama bu hali ile yüklemeyeceğim. Birkac değişiklik ve ayar yapılması gerekiyor. Ayrıca yorum ekleme kısmınıda tamamladıktan sonra kaynak kodu yayınlamayı düşünüyorum.

Derslere birkaç gündür ara verdim. İşlerin yoğunluğu, yeni versiyon üzerindeki çalışma, ... gibi sebeplerden dolayı. Derslerin devam edeceğini, yeni versiyonların yukleneceğini bilmenizi istedim.

Kolay Gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder